Výhled do roku 2024

Autoři
 
 
S novým rokem chceme především poděkovat všem čtenářům, kteří si našli cestu k našim knihám. Opravdu díky moc! Plni energie můžeme zdárně pokračovat.🎃
Dnes nastíníme a shrneme několik našich plánů pro letošní rok.
Jak už jsme prozradili, chystáme velký nový román Cliva Barkera, kde se na scénu vrací Hellraiser, proti němuž stane soukromý detektiv Harry D'Amour. Jde o poslední Clivův román, který zatím nebyl přeložený do češtiny... a momentálně se překládá. Vyjde tudíž spíš v bližší než vzdálenější době.
Chystáme slavný BDSM hororový román Johna Eversona NightWhere. Komu se líbí estetika Hellraisera, posouvání hranic, ryzí hardcore, styl goth, poslouchá New Order a Depeche Mode, bude na správné adrese.
Hans-Ake Lilja, editor antologie Osvícení v temnotě a správce webu Lilja's Library (o životě a díle Stephena Kinga), napsal knihu Nejen horor, v níž probírá, čím vším se Stephen King proslavil a NENÍ jen literární horor. Tu také chystáme.
V edici Temnosti chystáme výbor z povídkového díla Karla Švandy ze Semčic (1867-1928); z archivů vykutal a na světlo Boží vynesl Petr Boček, který je i autorem doslovu. Po Švandovi by měly následovat dvě ženy, zkusíme vše stihnout letos.
Bude i nový Carlton Mellick III a možná dva, jeden delší a novější a jeden kratší.
Velice rádi bychom letos vydali i novou sbírkou Thomase Ligottiho. To je naše velké přání!
Máme vyprodané tři knihy - Strašidelnou vaginu, Zbouchnul jsem Satanovu dceru a Oni. Něco z toho dotiskneme. K vyprodání se blíží Lilith a Hellraiser a Zjevení Cthulhu. Hellraisera nejspíš taky dotiskneme a Cthulhu vlastně taky.
V nedávné době se do naší překladatelské dílny vrátila práva na několik zajímavých překladů, několikrát Clive Barker a dvakrát Jack Ketchum, Barronova Okultace a také prakticky celé dílo Chiny Miévilla. Uvidíme, co se bude s těmito vyprodanými knihami dít v nakladatelstvích, kde vyšly původně, ale třeba Jacka Ketchuma a jeho Po sezoně (včetně pokračování) a Dívku od vedle bychom rádi viděli u nás👀
Chystáme se na ostravský Knižní veletrh a nově i na Svět knihy v Praze.
Chceme pokračovat ve vydávání lovecraftovských děl... navazujeme spolupráci s jedním zahraničním projektem, nemůžeme zatím nic prozradit, ale mohlo by to být velké.
Bohužel nebudeme moct pokračovat ve vydávání novinek českých autorů, zůstaneme u klasických děl, případně tematických antologií, ale budeme hlavně překládat (proto ani nejsme tak rychlí a nevydáváme toho tolik), navíc chceme vydávat i neangloamerické podivnosti.
Tolik prozatím. Nezveřejňujeme zatím obálky ani data vydání, ale všechny chystané knihy jsou v určitém stadiu rozpracovanosti.
Ještě jednou díky za přízeň, budeme se snažit dál uspokojovat vaši (i naši) touhu opájet se literární temnotou.
(Foto: Clive Barker, Karel Švanda ze Semčic, John Everson, Hans-Ake Lilja).